ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
|
ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ
|
ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ
|
ΣΥΣΤΑΣΗ
|
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Ή ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝ ΒΑΡΟΣ
( ΔΜΣ> 25 kg / m2 )
|
ΘΕΤΙΚΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ
|
Καρκίνος οισοφάγου (αδενοκαρκίνωμα), παχέος εντέρου, μαστού ( κατά την
εμμηνόπαυση), ενδομητρίου, νεφρών
|
Αποφυγή πρόσληψης βάρους –κατά την
ενήλικη ζωή
|
ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΚΡΕΑΤΟΣ & ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ
|
Καρκίνος παχέος εντέρου
|
Να καταναλώνονται σε
μικρές ποσότητες
|
|
ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΑΛΑΤΙ Ή ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΛΑΤΙ
|
Καρκίνος στομάχου
|
Να καταναλώνονται σε
μικρές ποσότητες
|
|
ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΤΡΟΦΙΜΑ
|
Διάφοροι καρκίνοι της στοματικής
κοιλότητας, του φάρυγγα και του οισοφάγου
|
Να μην καταναλώνονται
καυτά
|
|
ΠΑΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
|
Καρκίνος ρινοφαρυγγικού,
ιδίως όταν καταναλώνονται κατά την παιδική ηλικία.
|
Να καταναλώνονται σε
μικρές ποσότητες
|
|
ΑΦΛΑΤΟΞΙΝΕΣ (φυστίκι αράπικο,αμύγδαλα, αποξ/να φρούτα,μπαχαρικά, γαλακτοκομικά)
|
Καρκίνος του ήπατος
|
Έκθεση σε αφλατοξίνες
τροφών να ελαχιστοποιείται
|
|
ΑΛΚΟΟΛ
|
Ποικίλες μορφές
καρκίνου της στοματικής κοιλότητας, του φάρυγγα, του οισοφάγου και του ήπατος
(συκωτιού)
(μικρή αύξηση κινδύνου
εμφάνισης καρκίνου του μαστού, αν η κατανάλωσή του ξεπερνά τις 2 μονάδες /
ημέρα ( 2 units / ημέρα) ).
|
Γυναίκες:
1 ποτ/ ημέρα
Άνδρες:
2 ποτ. / ημέρα
|
|
ΦΡΟΥΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
|
ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ
|
Μειώνουν κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου της στοματικής κοιλότητας, του οισοφάγου, του στόμαχου και του παχέος
εντέρου
|
Τουλάχιστον 400
γραμμάρια φρούτων & λαχανκών / ημέρα
|
ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
|
Μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου και ίσως βοηθά στην
πρόληψη εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
|
Συστήνεται η τακτική
σωματική δραστηριότητα
|
Απόφοιτος Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου Αθηνών "Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής" Το διαιτολογικό γραφείο της Μαίρης Ναυρόζογλου, βρίσκεται επί της οδού Χαρ.Τρικούπη 6 (Προέκταση), στα Ιωάννινα. Τηλ.Επικοινωνίας: 6987882823
Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου